In 2022 hopen we dat we terug zijn op het niveau van dienstverlening van vóór corona. De mogelijkheden voor digitale dienstverlening nemen toe en worden steeds persoonlijker. We onderzoeken mogelijkheden om de regie op eigen gegevens door inwoners mogelijk te maken. In 2022 werken we verder om aan de eisen vanuit het Besluit Digitale Toegankelijkheid te voldoen. Bij alle ontwikkelingen laten we ons inspireren door de Nationale Ombudsman, die heeft opgeroepen om de dienstverlening van de overheid eerlijk, begripvol en volgens de menselijke maat vorm te geven.

Op 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In het najaar van 2021 zijn we met de voorbereidingen gestart. Net als bij de Tweede Kamerverkiezingen houden we rekening met extra coronamaatregelen.
Het college wil nieuwe vormen van participatie door inwoners en organisaties mogelijk maken. We stimuleren initiatieven in de wijk en laten jongeren meedenken en onderwerpen agenderen. We kijken daarbij ook naar de digitale vormen van participatie, wat in corona-tijd extra belangrijk is geworden.

We werken nauw samen met collega-gemeenten en andere overheden, zowel op lokaal als op (inter)nationaal niveau. De Regio Deal is daarvan een belangrijk resultaat. De Regio Deal versterkt bestaande samenwerkingen en zorgt ook voor nieuwe coalities. Daarmee versterken Rijk en Regio met elkaar de kracht van de regio en de samenleving als geheel. Het doel van de Regio Deal Cleantech Regio is het leggen van een structurele basis voor een langdurige aanpak om in de regio groene, duurzame en inclusieve economische groei te realiseren, waarbij de investeringen als gevolg van de Regio Deal werken als een hefboom voor toekomstige samenwerkingen. Om dit te bewerkstelligen zijn er in deze Regio Deal twee actielijnen geformuleerd die elkaar versterken: “Cleantech Werkt” aan “Groene Groei”.